Общинският съвет в Пловдив реши да удължи концесията на картинг

...
Общинският съвет в Пловдив реши да удължи концесията на картинг
Коментари Харесай

Край на сагата! Удължиха концесията на картинг писта Лаута и Ескалибур

Общинският съвет в Пловдив реши да удължи концесията на картинг писта Лаута и боулинг зала Ескалибур с 6 години и 8 месеца. Съветниците гласоподаваха с 40 гласа за, 5 въздържали се и без нито един срещу.

Припомняме, че решението за ориста на картинг пистата беше отсрочено за последната сесия на локалния парламент за тази година. Тя трябваше да се гласоподава още през октомври, само че първо след искане на Константин Георгиев от „ Кауза Пловдив”, а по-късно от Атанас Узунов от ГЕРБ, тя бе отсрочена. Причината за последното отсрочване е настояването за вкарването на алтернатива за развалянето на концесията предварително, в случай че има нужда да се построи многоетажен паркинг за ст. „ Локомотив”.

В новото предложение към Общинския съвет е записано, че договорът сред Община Пловдив „ Делта карт” се удължава с 80 месеца или 6 години и 8 месеца. Също по този начин има мнения от комисиите в локалния парламент, както и кметът на „ Южен” Костадин Язов, който е инвеститорски надзор на стадиона. Според него концесията на паркинг пистата по никакъв метод не пречи на реализацията на стадион „ Локомотив”, а също така има планувани терени за построяването на паркинг.

Припомняме, че компанията концесионер „ Делта карт” ООД подписва контракт за концесия с Община Пловдив за 15 години през 2002 година. На идната година договорът е преподписан и концесията е удължена с още 5 години, като връзките сред общината и компанията би трябвало да приключат през април 2022 година. При въпросното преподписване са били повишени и критериите за инвестиция и годишното концесионното заплащане. Фирмата е трябвало да влага 1,1 млн. лв., увеличени на 1,8 млн. лв., а според същия контракт концесионерът дължи концесионна такса от 7% от брутните доходи, само че не по-малко от 28 000 лв. на година.

Всичко от това е изпълнено и няма спънка за удължаването на концесията.

Още по тематиката, вижте в линка:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР