Общинският съвет ще гласува за изграждане на бюст-паметник на Георги

...
Общинският съвет ще гласува за изграждане на бюст-паметник на Георги
Коментари Харесай

Предлагат да се изгради в Сливен паметник на Георги Данчев

Общинският съвет ще гласоподава за създаване на бюст-паметник на Георги Данчев в Сливен.
В дневния ред на заседането на локалния парламент на 13 октомври е включено предлагането наРотари клуб-Сливен и Инициативен комитет от някогашни чиновници на Окръжен национален съвет и Градски национален съвет-Сливен.

Георги Данчев е ръководител на Окръжния съвет в Сливен в интервала 1965-1980 година Той взе участие ефективно в реализирането на редица планове, които трансформират Града под Сините камъни в по-добро място за живеене. Сред тях попадат язовир „ Асеновец “, пътните връзки в селищната система, концертни и театрални зали, филиала на Техническия университет, летище „ Бършен “.

През март тази година бяха празнувани 100 години от рождението на огромния сливналия. Сред множеството жители, пристигнали да изразят своите респект и почитание, бяха кметът Стефан Радев и ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев. Сливенският градоначалник акцентира, че личността на Георги Данчев ще остане недокосната от злободневието на новото време и образец за това, по какъв начин човек би трябвало да работи за своя град и неговите поданици. Това, по думите му, потвърждава, че хората имат сензитивност да правят оценка другите, не с печата на времето, а с измерението на делата им. На поклонението тогава Стефан Радев увери още, че предложенията на инициативния комитет за слагане на монумент на уважавания управленец, ще бъдат прегледани от Комисията по символиката и след нейно решение, ще се подхващат нужните дейности.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР