Общинският съвет одобри стартирането на процедура от Община Варна по

...
Общинският съвет одобри стартирането на процедура от Община Варна по
Коментари Харесай

Общинският съвет даде съгласие Община Варна да придобие 3 държавни имота

Общинският съвет утвърди стартирането на процедура от Община Варна по безвъзмездното придобиване натри държавни парцела за осъществяване на планове с социална значителност, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Въпросът за парцела на ул. „ Никола Кънев “, който е с повърхност 7 дка и в годините обратно бе гласен за градеж на нова Съдебна палата, провокира оживена полемика. Някои от съветниците показаха противоречие с задачата на придобиването му – за превръщането му в публичен паркинг. Според тях теренът се намира на задоволително атрактивно място и в регион, където има сериозен дефицит на детски градини и ясли.

Тодор Балабанов изиска отсрочване на точката до последваща сесия, с цел да може да се разиска в детайли защо да бъде употребен теренът. По думите му, в случай че бъде пожелан единствено за паркинг по-късно на място няма да може да се осъществя друго, тъй като законът няма да го разреши. Предложението за отсрочване на общинския консултант бе подложено на гласоподаване, само че не получи задоволително утвърждение. В последна сметка локалният парламент даде зелена светлина за придобиване на парцела като беше решено да се разшири обсегът на настояването към страната и в документа бъде записано: „ за отделяне на публичен паркинг, детски градини, ясли и образователни заведения по целенасоченост “.

Другият парцел, който Община Варна ще изиска от страната, е в Приморския парк, в местността Горчивата чешма. Площта му е 10,5 дка и в него има недовършен градеж на състезателен комплекс. Предназначението на парцела ще е за публични, просветителни и спортни действия.

Третият държавен парцел от 7 дка, които Общината желае да придобие, е в региона на Техникумите. Той ще послужи за нова постройка на ОУ „ Иван Вазов “.

Съветниците отложиха за последващо съвещание въпросът за придобиването на 47 дка в околност „ Салтанат “, под Пикадили парк. Идеята е да се обособи като парк, само че локалният парламент пожела настояването да бъде прецезирано от администрацията.

От дневният ред на днешното съвещание на Общински съвет отпадна точката за придобиване от страната на постройката на бившето съветско консулство. Причината е, че точката не е прегледана преди този момент от комисия по благосъстоятелност и стопанство.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР