Общинският плувен басейн Делфини във варненския квартал Възраждане бе затворен

...
Общинският плувен басейн Делфини във варненския квартал Възраждане бе затворен
Коментари Харесай

Затвориха за седмица басейн Делфини във Варна, след като водата зеленяса заради технически проблеми

Общинският плувен басейн " Делфини " във варненския квартал " Възраждане " бе затворен за седмица, защото би трябвало да му се направи сериозна профилактика.

Читател на " Петел " алармира за неприятно положение на водата, която е зеленясала и е замирисала на тресавище. Ето какво ни написа индивидът, който изпрати и фотография: " От към 1-2 седмици водата е зелена и мирише на тресавище. Прилагам и снимка от през вчерашния ден - неделя (23 юни 2019). Вероятно има щета в пречиствателната система или някой не си прави работата по обработката на водата с препарати. Басейнът се посещава всекидневно от доста деца. Може да пламне болест. На живо водата е още по-зелена и мътна в сравнение с фотографията ".

" Петел " потърси за коментар уредника на басейна Веселина Люцканова, която разкри, че от през днешния ден обектът е затворен за профилактика. " Взети са ограничения. Водата ще бъде заменена напълно, а фугите ще бъдат изтъркани. Явно става дума за механически проблем в самите помпи. От компанията, която поддържа басейните, към този момент пристигнаха и ще създадат каквото би трябвало казусът да бъде отхвърлен ", сподели тя.

Люцканова разгласи още, че от РЗИ и дирекция " Здравеопазване " са създали проби и са установили, че водата е в безспорни правила и няма мотив за терзание. 

" Има уреди, които наблюдават за нормите на хлора, а проби се взимат на всеки два часа. Водата се поддържа с нужните за това препарати. Досега не е имало недоволства нито от жителите, нито от клубовете, които ползват базата, че някой е получил някаква зараза. Надявам се, че всичко е наред. Ще създадем сериозна профилактика и ще отворим още веднъж на 1 юли ", приключи Люцканова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР