Общинските служители да глобяват с 50 лева хората, които карат

...
Общинските служители да глобяват с 50 лева хората, които карат
Коментари Харесай

Предлагат забрана на електрическите тротинетки в пешеходните зони на Бургас

Общинските чиновници да глобяват с 50 лв. хората, които карат тротинетка по централните пешеходни улици в Бургас. Такова предложение е отправено до Общинския съвет, поради зачестилите произшествия в града.

От Общинския съвет в Бургас споделят, че придвижването на тротинетки и колела по центъра, още преди 2 години е неразрешено на национално равнище със Закона за придвижване по пътищата, само че надзор не се ползва.

" Аз персонално съм бил очевидец на няколко случая, за благополучие, доста леки и имаше доста недоволства от жители. С нашето предложение ние целим да дадем опция на общинските чиновници да оказват надзор и да издават наказателни разпореждане, нещо което те сега нямат вменено като обвързване. Също по този начин да се провокира внимание към този проблем. Самите водачи на сходни транспортни средства да узнаят какви са техните обвързване, тъй като фактически доста то тях не знаят, че е неразрешено да се движат в пешеходна зона ", сподели общинският консултант Георги Дракалиев.

Новината за наказания тормози и велосипедистите. Предвидената глоба за прекосяването с велосипед или тротинетка по пешеходните улици е 50 лева

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР