Общинските съветници в Кула гласуваха отстраняването от длъжност на председателя

...
Общинските съветници в Кула гласуваха отстраняването от длъжност на председателя
Коментари Харесай

МЪЛНИЯ: Общинари изритаха мързеливия си началник 3 месеца преди края на мандата

Общинските съветници в Кула гласоподаваха отстраняването от служба на ръководителя на Общинския съвет Димитър Георгиев (ГЕРБ) заради несъблюдение на отговорностите си единствено 3 месеца преди края на мандата му. 

Това стана на изключително съвещание на съвета и бе признато с шест гласа „ за “ и пет „ срещу “. Присъстваха всички 11 общински съветници.

Георгиев ще апелира решението, се разбра от негов отговор пред Радио Видин.

По думите му претекстове няма, а просто се е сменила политическата обстановка в съвета.

„ Вътрешна македонска революционна организация имат двама общински съветници, а БСП- 4. Досега Вътрешна македонска революционна организация ни подкрепяха, в този момент отидоха с Българска социалистическа партия и гласоподаваха, чисто политически, преди изборите. Това е- вършат нова коалиция и сменяват председателя… “, изяснява Димитър Георгиев. 

Реклама

Оставката на ръководителя е гласувана тъй като не си прави работата, опонира самостоятелният общински съветник Владимир Боев. Според него, решението е добре стимулирано от всеки от гласувалите „ за “ съветници. 

„ В последните 4 месеца сесиите са сред 5 и 15 минути. Той взима над 2000 лв. заплата и за един час в последните 4 месеца е взел над 10 000 лв. заплата. Попитах го какъв брой милиона за инвестиция е привлякъл в този си мандат, само че той нямаше отговор и на това… “- коментира пред видинското радиоБоев.

В 30-дневен период би трябвало да бъде определен нов ръководител на ОбС- Кула.

Групата на Българска социалистическа партия предлага за ръководител да бъде определен Андрей Андреев.

Община Ку̀ла се намира в Северозападна България, област Видин. Градът е трети по величина в региона след Видин и Белоградчик. По данни на ГРАО към 15 юни 2023 година, в града живеят 2642 души по сегашен адрес и 2873 души по непрекъснат адрес.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР