Общинските съветници приеха на последнта си сесия Стратегия на Община

...
Общинските съветници приеха на последнта си сесия Стратегия на Община
Коментари Харесай

Банско с нова стратегия за развитие до 2027 г

Общинските съветници одобриха на последнта си сесия Стратегия на Община Банско за дейно локално развиване посредством активизиране на съществуващите териториални запаси в партньорство с локалната общественост, цивилен структури и бизнес. Стратегията има времева рамка от 2021 година до 2027 година и е създадена по линия на план „ Растеж посредством активизиране на локалния капацитет – ГАЛОП ” на НСОРБ и Норвежката асоциация на локалните управляващи. Община Банско е определена за пилотна община с водещ сътрудник локалната власт в съдействие със структурите на гражданското общество. Като част от тактиката е създаден бизнес проект за реализация на основната инвестиция – основаване на Музей на планината и хората, включително непрекъснато ревю на локални обичайни занаяти, развиване на културно-фестивалния туризъм и поощряване на заетостта и общественото включване. Другата съществена активност на плана е закупуване на съвременна преносима сцена с нужните озвучителни и осветителни системи за развиване на културния, фестивалния и събитийния туризъм в общината.

Съветниците утвърдиха финансова помощ за Планинска избавителна работа – база Банско, с която ще бъде подкрепено закупуването на моторна шейна за избавяне в занемарен терен. С това ще се усъвършенства работата на спасителите през зимния сезон, когато е извънредно натоварена и затруднена, заради увеличеното извънпистово каране на ски и сноуборд и неналичието на техника за въздушно избавяне.

По предложение на кмета Иван Кадев бе утвърдено и финансиране на школа по вероучение към НЧ ”Никола Вапцаров – 1894 ” гр.Банско. Близо 200 деца от града са подали заявки, че желаят да учат православната вяра.

Във връзка с желанието на Община Банско да извърши капиталов план за „ Изграждане на външната водоснабдителна система на гр.Добринище, довеждащи водопроводи и водохващания ”, съветниците единомислещо взеха решение за допускане изработването на обстоен организационен проект.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР