Общинските съветници от ГЕРБ, БСП, Патриоти за София (ВМРО и

...
Общинските съветници от ГЕРБ, БСП, Патриоти за София (ВМРО и
Коментари Харесай

Под заплаха от протести общинският съвет избра Румен Русев за временен кмет на "Младост"

Общинските съветници от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " Патриоти за София " (ВМРО и АТАКА) и част от групата на Реформаторския блок избраха Румен Русев за нов изпълняващ длъжността кмет на " Младост ". Той бе предпочетен пред посочения от Десислава Иванчева досегашен пиар на общината Петър Кърджилов.

" За " избора за Русев гласоподаваха 30 от съветниците, а останалите 20 се въздържаха. Сред тях бе и част от групата на ГЕРБ. След гласуването председателката на групата Малина Едрева сподели, че " ГЕРБ не поддържа нито един от претендентите, тъй като не ги познава ", само че са подкрепили Русев, тъй като това било " политически виновното решение ".

На съвещанието участваха част от работещите в регион " Младост ", които заплашиха с митинги, в случай че Петър Кърджилов бъде определен за кмет. Това бе и една от аргументите ГЕРБ да поддържат Русев, откакто през вчерашния ден ръководителят на общинския съвет Елен Герджиков сподели, че партията ще се съобрази с желанието на Десислава Иванчева.

След сполучливото избиране на Русев общинските съветници от Българска социалистическа партия се поздравиха с работещите в " Младост ". " Подкрепихме експерното начало ", сподели водачът на столичната организация Калоян Паргов.

След като бе задържана, Десислава Иванчева сподели, че Русев се пробва да " узурпира кметския пост ", а по-късно от ареста издаде заповед за уволнението му. Тази и други заповеди, които тя издаде, станаха мотив на профилираната прокуратура да изиска краткотрайното й освобождение от поста. Според общинските съветници от ГЕРБ издаваните от нея документи обаче са нелегитимни, тъй като по това време за изпълняващ длъжността кмет на региона бе определен Владимир Клисуров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР