Общинските съветници на Стара Загора не одобриха продажбата на сградата

...
Общинските съветници на Стара Загора не одобриха продажбата на сградата
Коментари Харесай

Общинските съветници на Стара Загора не одобриха продажбата на сградата на АГ комплекса

Общинските съветници на Стара Загора не утвърдиха продажбата на постройката на някогашния АГ комплекс в града. Предложението за отвод поддържаха 46 от съветниците, а единствено 1 гласоподава срещу. В рамките на съвещанието бе изслушан шефът на УМБАЛ „ Проф. доктор Ст. Киркович “ проф. Йовчо Йовчев. Той акцентира, че въпросът със постройката е отдавна. Предложеният още през 2019 година вид със подмяна и придобиване на благосъстоятелност от Община Стара Загора е получавал отводи два пъти от акционерите. По време на сесията стана ясно, че Общински съвет не е в положение да предотврати продажба, само че изрично удостоверява мнението си  и  упълномощава представителя си да гласоподава срещу сходно предложение. Представител на Общината в идното Общо заседание на акционерите на УМБАЛ на 17 юни ще бъде доцент Емил Славов.

По време на 39-тото си постоянно съвещание, старозагорските общински съветници одобриха с 33 гласа „ за “, на второ четене, Правилник за организацията на активността на общинско дружество „ Гробищни паркове “, както и своя Етичен кодекс.

На първо четене бе подкрепено изменението на Правилник за изискванията и реда за даване на финансова поддръжка за новородено или осиновено дете на територията на община Стара Загора. Предложението цели да се реализира облекчена процедура при установяване на размера на финансовата поддръжка и тя в по-голяма степен да регистрира растежа на цените на артикули и услуги.

Местният парламент одобри годишните финансови доклади за 2021г. на общинските търговски сдружения със 100 % общинско присъединяване в капитала  и систематизиране на облагата. Разгледани и подкрепени бяха още Програма за развиване на туризма на територията на община Стара Загора за 2022 година и доклада за осъществяването на програмата за миналата година.

Общински съвет Стара Загора дефинира доктор Антония  Тодорова, началник-отдел „ Здравеопазване и обществени действия “ за представител на Общината в комисията за разработване на регионалната аптечна карта.

В зала бе изчетена и гласувана Декларация по отношение на участието на Република Северна Македония в Европейския съюз.

В края на съвещанието, музикален привет с цигулка насочи Богумил Кралев.

26. 05. 2022 година

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР