Общинските работници по чистотата в Атина, Солун и други големи

...
Общинските работници по чистотата в Атина, Солун и други големи
Коментари Харесай

Стачка зарина Атина и Солун в боклук

Общинските служащи по чистотата в Атина, Солун и други огромни гръцки градове би трябвало да продължат и в сряда със стачка, която остави хиляди тонове загниващи отпадъци по улиците на фона на ненадейно топлото време, написа в. „ Катимерини “, представен от БГНЕС.
Работниците стачкуват против закона за напредък на консервативното държавно управление, който разрешава да бъдат приватизирани избрани общински санитарни мощности, обслужването на осветлението и парковете, както и планове за отдих.
Действащите закони също разрешават частни планове, само че новата наредба ги улеснява, като изисква единствено поддръжката на кмета и неговите или нейните общински съветници, до момента в който сега е належащо безусловно болшинство в общинския съвет.
Работниците се опълчват на това, като го считат за приватизационен блян, който би могъл да изложи на риск работните им места. Те дадоха обещание да продължат дейностите си, като в четвъртък стартират 24-часова национална стачка. Тогава законопроектът за напредък би трябвало да бъде гласуван в Народното събрание.
Според POE-OTA, профсъюза на общинските служащи, новите разпореждания ще доведат и до увеличение на общинските такси.
В опит да успокоят служащите, няколко кметове се ангажираха обществено да не уволняват общински чиновници.
Стачките, които не престават към този момент от няколко дни, доведоха до купчини отпадъци в Атина и други градове.
В доста квартали сметищата към този момент преливат, а общинските управляващи молят жителите да не изнасят боклука си през идващите няколко дни.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР