Общинските болници са изправени пред абсолютен колапс, те трябва или

...
Общинските болници са изправени пред абсолютен колапс, те трябва или
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Ако управляващите искат да са държавници, да чуят ГЕРБ

" Общинските лечебни заведения са изправени пред безспорен колапс, те би трябвало или да спрат да заплащат заплати, или да спрат да лекуват заболели пациенти поради високите сметки за електрическа енергия ", съобщи на конференция в Горна Оряховица проф. Костадин Ангелов, народен представител от обединението ГЕРБ-СДС и някогашен министър на опазването на здравето, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според него, в случай че сегашните ръководещи желаят да бъдат държавници, би трябвало да одобряват предлагането на ГЕРБ-СДС страната да поеме разликата в сметките за електрическа енергия на общините, болничните, просветителните, обществените институции и молитвените храмове със средства от държавния бюджет.

" Мярката, която ще бъде обсъждана по време на съвещанието на Комисията по енергетика в Народното събрание във вторник, е незабавна и планува да обхване шестмесечен интервал, считано от първи януари ", посочи той.

" По предварителни планове това ще коства няколко милиарда лв. на бюджета, които са налични и е необходим добър административен потенциал да бъдат приложени по отношение на незабавните потребности ", акцентира той.

Проф. Костадин Ангелов и националният представител Димитър Николов са се срещнали с кметовете на Горна Оряховица и Лясковец - инж. Добромир Добрев и доктор Ивелина Гецова, както и с шефове на общински учебни заведения, детски градини и обществени домове.

" Ситуацията е такава, че има заплаха да бъде обиден пакетът от обществени услуги, които общините дават, поради високия ток, което ще докара до каскада от проблеми ", акцентира Димитър Николов.

Един от образците е Домът за възрастни лица с умствена назадничавост в горнооряховското село Драганово, където са настанени 80 души, личният състав е от 45 експерти, а грижата е целодневна. Там за декември м.г. сметката за електрическа енергия е била 9947 лева при осъществени икономии, по отношение на същия интервал на 2020 година, когато за електричество от обществената институция са платили 3824 лева Според депутатите нарастването на цената е три пъти по-високо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР