Общински съвет (ОбС) - Мездра откри публично оповестени правила за

...
Общински съвет (ОбС) - Мездра откри публично оповестени правила за
Коментари Харесай

Общинският съвет откри нова процедура за провеждане на конкурс за управител на "Мездра-Автотранспорт-2003"

Общински съвет (ОбС) - Мездра откри обществено оповестени правила за осъществяване на конкурс за избор на шеф и за възлагане ръководството на " Мездра-Автотранспорт-2003 " ЕООД за период от 3 години, откри процедура за осъществяване на състезанието, утвърди план на контракт за възлагане ръководството на общинското транспортно сдружение и назначи комисия за образуване и осъществяване на състезанието. Решението беше взето на юнската сесия на локалния парламент.
 
До откриването на новата процедура за избор на шеф се стигна откакто в избрания едномесечен период в откритата с Решение №636/ 27.04.2023 година на Общински съвет процедура не постъпиха документи за присъединяване в състезанието.
 
Същевременно локалният парламент освободи по негово искане инж. Божко Александров от длъжността " Управител " на " Мездра - Автотранспорт-2003 " ЕООД, считано от 30.06.2023 година, и избра инж. Васил Иванов за краткотрайно изпълняващ тази служба, считано от 01.07.2023 година, за период до провеждането на конкурс и избор на шеф.
 
Открита беше също процедура за установяване на 15 правосъдни заседатели за Районен съд - Мездра с мандат 2024-2028 година и признат финансов доклад на " МБАЛ - МЕЗДРА " ЕООД за първото тримесечие на т. година
 
Общински съвет утвърди присъединяване на Община Мездра в Сдружение с нестопанска цел " Местна самодейност група  - Мездра 2023 ", дефинира кмета Иван Аспарухов за представител на общината в груповия орган на сдружението, упълномощи го да взе участие от името на общината в гласуването при вземането на решения на Общото заседание, да подписва всички нужни документи и даде единодушие да бъде определен в състава на Управителния съвет на сдружението в качеството му на член на Общото заседание.
 
 Кметът на Мездра инж. Иван Аспарухов Кметът на Мездра инж. Иван Аспарухов Източник: Община Мездра
Във връзка с докладна бележка от Валентина Мишева, кметски наместник на с. Лик, за незабавен ремонт на мост в селото Общински съвет разпореди на кмета на общината да предприеме всички нужни дейности за възобновяване на оборудването и за слагане на съответната пътна сигнализация.
 
С друго свое решение Общински съвет даде на НЧ " Фар 1927 " - с. Лютидол безсрочно и безплатно право на ръководство върху неподвижен парцел - обществена общинска благосъстоятелност - бивше учебно заведение в м. " Клисурата ", за читалищни потребности.
 
Общински съвет отпусна еднократна финансова помощ в размер на две минимални работни заплати за страната (1 560 лева.) на 20-годишния Мартин Огнянов, незает, гражданин на с. Крапец, който е диагностициран с онкологично заболяване.
 
Кметът Иван Аспарухов отговори и на две питания на общинския консултант Йордан Гергов - за ремонтите на улици в обитаемоте места и за променената пътна конюнктура в общината при построяването на скоростния път Мездра - Ботевград.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР