Общинската Топлофикация София е развалила сделката за продажбата на произвежданата

...
Общинската Топлофикация София е развалила сделката за продажбата на произвежданата
Коментари Харесай

Столичното парно развали евтината сделка за тока си

Общинската " Топлофикация София " е развалила договорката за продажбата на създаваната от нея електрическа енергия ца последното тримесечие на годината на цени под тези на борсата за тока, заяви във фейсбук страницата си общинският консултант от " Демократична България " Владислав Панев.

За тази договорка избухна скандал в края на юли след сигнали на Асоциацията на организациите на българските работодатели и Асоциация " Свободен енергиен пазар ", съгласно които столичната топлофикация е нагласила продажбата за избран претендент, защото е станала стремително. Според тях от това общинската компания е била За случая бе алармирана и Комисията за енергийно и водно контролиране, която сподели, че ще направи инспекция и в случай че има данни за нарушавания, ще се извърши следствие и ще има наказания.

От " Топлофикация София " обаче били разговаряли с контрагента си по договорката – търговеца на ток и двете страни решили да скапват контракта, който трябваше да влезе в действие от 1 октомври, удостовери изпълнителният шеф на столичната парно Александър Александров пред Mediapool.

" След дълги диалози с контрагента взехме решение, че имиджът на сдружението е по-голям. Не всичко е пари ", сподели Александров. Според него не са правилни мненията, че договорката е неизгодна за общинското дружество.

" Като завърши четвъртото тримесечие ще стане ясно дали сдружението е щяло да бъде на загуба или на облага от тази договорка ", добави той. Шефът на сдружението счита, че е неточно да се съпоставят цените на електрическата енергия за този интервал на 2019 година, когато стопанската система е била " под цялостна пара ", и в този момент – " когато е ранена от рецесията, подбудена от Covid-19 ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР