Общинската избирателна комисия във Варна започна проверка на кмета на

...
Общинската избирателна комисия във Варна започна проверка на кмета на
Коментари Харесай

ОИК проверява част ли е Благомир Коцев от търговски дружества в Малта

Общинската изборна комисия във Варна стартира инспекция на кмета на морската столица Благомир Коцев, оповестяват от ЦИК. Тя е по отношение на подаден сигнал за допустима несъответственост на Коцев, като кмет на община Варна, заради присъединяване в девет търговски сдружения регистрирани в Малта.

ОИК Варна е изпратила искане за информация от Търговския указател на Малта, по отношение на присъединяване на Благомир Коцев в търговски сдружения регистрирани на острова. Постъпилият отговор показва, че сходна информация може да бъде предоставено единствено след експлицитното единодушие на кмета на Варна.

ОИК е дала период до 01.02.2024 година на Благомир Коцев да подава документално единодушие за даването на публично извлечение от Търговския указател на Малта. До 07.02.2024 година той би трябвало да даде документи, удостоверяващи, че в законоустановения период са подхванати нужните дейности за преустановяване на присъединяване му или освобождението му от заемана служба в търговски сдружения регистрирани в Малта или за неналичието на твърдяните в сигнала условия.

Освен това ОИК ревизира и кметовете на регионите " Одесос " - Цветнен Цветков, и на " Приморски " - Николай Желязков . Срещу тях също са постъпили сигнали за несъответственост.

Новоизбраните кметове имат едномесечен период да прекратят присъединяване си в търговски сдружения, в случай че имат такива.
 Благомир Коцев подава ръка на всички, които работят в полза на Варна
Благомир Коцев подава ръка на всички, които работят в полза на Варна

Варненци няма да страдат от политически боричкания, зарече се новият кмет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР