Продължава разчистването на земната маса след , съобщава bTV. Остава затворено

...
Продължава разчистването на земната маса след , съобщава bTV.
Остава затворено
Коментари Харесай

Продължава разчистването на АМ Струма

Продължава разчистването на земната маса след, оповестява bTV.

Остава затворено за придвижване платното в посока София от кръговото на Драгичево.

Инж. Даниел Иваничков, шеф " Поддържане на пътната инфраструктура " в Агенция " Пътна инфраструктура ", съобщи, че към 3500 кубика земна маса е отстранена от зоната на сриването.

" След интензивните превалявания от последните дни се вижда преовлажняване на глинести пластове, довело до срязването на стената. От стената са паднали 24 метра. Оценката е, че към 5000 кубика земна маса ще бъдат извозени ", уточни той.

Иваничков чака разчистването да завърши до на следващия ден, след което ще бъде направена оценка за последващото възобновяване.

По негови думи автомагистралата сигурно ще бъде затворена до на следващия ден, а по-късно ще бъде отворена за леки коли.
 Срутване затруднява придвижването по Автомагистрала Струма в посока София
Срутване затруднява придвижването по Автомагистрала Струма в посока София

Тежкотоварните коли се движат единствено в изпреварващата лента

Той изясни, че стените в сектора са на 14-годишна възраст и са правени при построяването на Автомагистрала " Люлин ".

" Не са доста остарели, не са доста нови - природата си е природа. Останалите стени не са мръднали. Ще бъдат подхванати дейности за разчистване на отводнителите им, което е регулярен развой ", разясни Иваничков.

Проф. Стефчо Стоев от Минногеоложкия университет уточни, че непосредствената причина за рухването на стената са дъждовете , които са преовлажнили земните маси зад подпорната стена, основали са един забележителен земен масив, който е довел до срязването на стената. Няма вреди по пътя, което означавало, че е нарушена устойчивостта на откоса ".

" Това е остарял свлачищен сектор. За него се знае. Той е едва място на автомагистралата. По-надолу са осъществявани мероприятия по подсилване на откоса. Ние сме в периферията на тази зона. Целият този регион е свлачищен. Почвите са податливи на срутване ", посочи той.

Стоев означи, че Автомагистрала " Люлин ", понастоящем Автомагистрала " Струма ", е построена при доста комплицирани геоложки условия . Само в границите на 7 километра има три огромни свличания.

" Цялата тази част на Пернишката долина се характеризира със комплицирани условия. Пътят сред Драгичево и Владая е с няколко свлачища. По железопътната линия влаковете се движат с понижена скорост поради свлачищни процеси. Районът е благоразположен. Очевидно е трябвало да бъдат осъществени по-сериозни укрепителните мероприятия ", добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР