Общинската болница в Разлог не може да приема повече пациенти

...
Общинската болница в Разлог не може да приема повече пациенти
Коментари Харесай

Болницата в Разлог не може да приема повече пациенти с усложнения от COVID-19

Общинската болница в Разлог не може да приема повече пациенти с затруднения от COVID-19, заяви БНР. Причината за това е неналичието на свободни кревати и личен състав, който да се грижи за нови пациенти.

Над 420 са пациентите с COVID-19, настанени в лечебните заведения в област Благоевград. Сутринта свободните кревати бяха едвам 25, а тези в реанимация - единствено 5.

„ От сериозна обстановката се трансформира в същинска рецесия, която не можем да овладеем ", признава доктор Божидар Велев, шеф на болничното заведение в Разлог. " Пълно е, хората са изнервени и не желаят и да работят “, добави той.

В пъти се е нараснал натискът и в рентгеновото поделение, където с изключение на пациенти на болничното заведение идват и хора със признаци, изпратени от персоналните лекари в прилежащите общини Банско, Белица и Якоруда. Почти е невероятно да разделим потоците, признава доктор Велев.

„ Рентгенът, коридорът е цялостен, апаратури имаме, нов рентген имаме. Много са пациентите и ние сме на денонощен режим на работа “, добави още медикът.

Всички Коронавирус кревати в общинската болница в Разлог са запълнени, нови е невероятно да се разкрият поради липса на личен състав. В лечебното заведение няма поделение по реанимация.

„ Имаме 40 Коронавирус кревати и 40-те са цялостни. Повече не може и да разкриваме, няма кой да ги гледа. Легла има, само че няма личен състав, това е най-важното ", безапелационен е той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР