Общините Върбица, Котел и Сливен стават партньори в Местна инициативна

...
Общините Върбица, Котел и Сливен стават партньори в Местна инициативна
Коментари Харесай

Върбица, Котел и Сливен се обединяват за кандидатстване по европроекти

Общините Върбица, Котел и Сливен стават сътрудници в Местна инициативна група /МИГ/, посредством която могат да чакат финансиране през новия програмен интервал на значими за производителите, бизнесмените и популацията действия. Домакин на първата среща за основаване на локалното партньорство бе кметът на община Върбица инж. Мердин Байрям. Присъстваха кметовете на всички върбишки села, както и представители на община Котел.

Подобна намира се организира и с кметовете на 16 сливенски села, които ще се включат в локалната инициативна група, допълниха от общината в града под Сините камъни.

Става дума за дребни планове за развиване на селските региони, в региона на аграрния бранш, услугите, бизнеса, опазването
на природата и други публично потребни действия. Очакваният общ финансов запас евентуално ще варира сред 7 и 9 млн. лв..
Средствата ще бъдат разпределени от локалната инициативна група, според признатата от нея и утвърдена тактика
за развиване.

Общините Върбица и Котел и до момента са сътрудници в локална инициативна група дружно с бургаската община Сунгурларе. През новия програмен интервал двете общини ще работят взаимно със Сливен. Областният център няма достъп до Програмата за развиване на селските региони. По тази причина в новата МИГ ще вземат участие към 1/3 от общо 44-те обитаеми места
в община Сливен. Останалите ще се включат в локални инициативни групи с община Твърдица и община Стралджа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР