Общината в Кюстендил ще прекрати договорните си отношения с фермера

...
Общината в Кюстендил ще прекрати договорните си отношения с фермера
Коментари Харесай

Община Кюстендил прекратява договорните си отношения с фермера Петър Пищалов

Общината в Кюстендил ще приключи договорните си връзки с фермера Петър Пищалов , чиито десетки коне бяха открити мъртви в Осоговоския балкан, разгласи през днешния ден кметът Петър Паунов. Скандалът с мъртвите животни в Балкана се разраства с часове.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов направи цялостна рекапитулация на животните, които Пищалов е гледал последните три години:

" Мога да кажа, че за сезон 2015-2016 година е декларирал 99 овце, 20 коне, 6 кози и 3 говеда. За 2017-2018 година посредством компании, евентуално доближени до него, е декларирал 100 говеда, 85 овце и 3 коня. Едва в този момент, за сезон 2018-2019 година, виждаме че през разнообразни компании той декларира 287 овце, 99 коне, 102 говеда и 287 овце. Опитва се да кандидатсва за идния сезон, даже не са утвърдени договорите му.

Земеделски стопани от кюстендилските села Долно село, Ръсово и Преколница внасят тъжба против безстопанствени коне в землищата на обитаемоте места. Тя е адресирана до общината в Кюстендил, до публичния медиатор Васил Иванов и до Областната организация по храните. Жалбата е подписана и от кметския наместник Лозан Тасков.

Започват всеобщи инспекции на всички животновъдни обекти, където се отглеждат коне, оповестяват от Агенцията по храните.

Целта е да се откри дали всички коне са съответно регистрирани и дали се отглеждат в съответсвие със законодателството.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР