Общината ще се включи в спасяването на болницата в Белоградчик.

...
Общината ще се включи в спасяването на болницата в Белоградчик.
Коментари Харесай

Кметът на Белоградчик: Общината ще се включи в спасяването на болницата

Общината ще се включи в спасяването на болничното заведение в Белоградчик. В това увери кметът на града инж. Борис Николов, представен от Българска телеграфна агенция.

Припомняме, тази заран, че сметките на лечебното заведение са запорирани, а заемодател е изпратил призовка за наложително осъществяване, за осъществяване на списък, оценка и изземване на здравна инсталация, техника и леглови фонд на болничното заведение поради дължими над 311 хиляди лева, с които тя не разполага.

От там оповестиха още, че са уведомили Общинския съвет на града, който е принципал на лечебното заведение, за създалата се обстановка.

„ Тези отговорности са от доста години, само че в този момент кредиторът е решил да запорира имущество, сметки. Предстоят ни диалози с него, само че общината ще се включи в спасяването на болничното заведение “, добави още кметът. Той сподели още, че законодателството в България не позволява финансирането на болница „ просто ей по този начин “.

„ На болничното заведение могат да бъдат преведени пари, в случай че бъде оповестена в неплатежоспособност и по-късно – разпродажба. Тогава общината може да превежда пари като 100% притежател на капитал, а за настоящи заплащания законът не позволява “, сподели Николов. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР