Общината ще разчита на доброволен труд за засаждането на новата

...
Общината ще разчита на доброволен труд за засаждането на новата
Коментари Харесай

Общината в София засажда гора край Суходол


Общината ще разчита на непринуден труд за засаждането на новата гора край Суходол.

Над 120 000 дървета ще бъдат засадени край софийския кв. " Суходол ". Там би трябвало да бъде основана новата гора на София, както от Столична община са кръстили самодейността си. Засаждането на първата част от растенията стартира тази събота от 11 часа, оповестиха от локалната администрация.

Новата гора би трябвало да се простира на 225 дка покрай рекултивираното остаряло бунище на столицата. За засаждането на дърветата екипът на Столична община ще разчита на доброволци. По проект всичките дървета би трябвало да бъдат засадени в границите на три залесителни сезона – до края на 2018 година Фиданките за първия залесителен сезон, който ще продължи до 3 декември, са предоставени от неправителствената организация gorata.bg.

" Новата гора на София ще трансформира общински пустеещи земи в гора от липа и акация, обособявайки нов зелен филтър наоколо до града. За да се случи това обаче, бихме желали да се обърнем с покана за присъединяване в самото засаждане към всички софиянци и посетители на града, както към обособените хора и фамилии, по този начин и към представителите на бизнеса и институциите, с апел да се провеждат и да дойдат дружно да посадят дървета в гората. Залесителните начинания през първия залесителен сезон - тази есен, ще протичат всяка събота и неделя от 21 октомври до 3 декември ", разяснява зам.-кметът по екология Йоана Христова.

Новата гора на София ще е на терен, граничещ с ул. „ Прохладен ъгъл “ в околност „ Дреновица “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР