Общината продължава да зацветява градински площи в Карлово. Оформено е

...
Общината продължава да зацветява градински площи в Карлово. Оформено е
Коментари Харесай

Продължава зацветяването на градински площи в Карлово

Общината продължава да зацветява култивиран площи в Карлово. Оформено е зеленото пространство северно от кръстовището на кооперативния пазар.
 
Засадени са декоративни вечнозелени многогодишни шубраци в композиция със цветни петна от студоустойчиви цветя - теменужка и паричка, които цъфтят и през студените зимни месеци. В центъра на композицията посредством пъстър мулч, декоративни бели камъни и цветя са изобразени едни от главните знаци на Карлово и района - розата и лавандулата.
 
Комбинацията сред сребристото синецио, червенолистния берберис, шарените листа на евонимуса и цъфналите теменужки, основават извънреден нюанс в цветната комбинация.
 
За акценти по дължина на градинката са употребявани вечнозелените лавровишня и декоративният шубрак фотиния офермен като присадка, която при приръст придобива червен нюанс.
 
Използваните за украса бели овални камъни и пъстър мулч не разрешават появяването на бурени, задържат влагата в почвата и темперират корените на растенията. Това доста улеснява поддръжката на озеленените площи. Община Карлово приканва жителите да пазят завършените градинки.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР