Община Враца ще бъде бенефициент за проекти на стойност близо

...
Община Враца ще бъде бенефициент за проекти на стойност близо
Коментари Харесай

Детска градин и две училища във Враца кандидатстват с проекти за енергийна ефективност и ремонти за близо 9 млн. лв.

Община Враца ще бъде бенефициент за планове на стойност близо 9 млн. лева, заяви кмет Калин Каменов през днешния ден.

За възобновяване на енергийната успеваемост на образователните заведения ще аплайват три учебни заведения в града.Сред тях едетска градина " Единство, творчество и хубост " - планът е за изцяло обновяване на сградния фонд и е за 2 млн. лева

Училище " Иванчо Младенов " - едно от най-старите в града, ще кандидатства с план за замяна на отоплит. апаратура, покрива на постройката и нейното изцяло обновяване - средствата, които ще се желаят са 4,5 млн.лв. Третият план е на новаторско учебно заведение " Васил Левски " - за 2,5 млн.лв.

Проектита целят основаване на съответна среда за учене в модерни условия, разяснява кмет Каменов. Чейте в прикачения звуков файл:

" Тези учебни заведения чакат ремонт и възстановяване на енергийната успеваемост от дълго време " Проектите ще бъдат подадени към Националния проект за възобновяване ", сподели още градоначалникът.

Отделно от тях ДГ " Брезичка " ще кандидатства по план " Красива България% за изменение на отвесната планировка, създаване на детски площадки и основаване на налична среда. Стойността на плана е 300 хиляди лева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР