Община Враца и Висшето училище по телекомуникации и пощи /

...
Община Враца и Висшето училище по телекомуникации и пощи /
Коментари Харесай

​Враца ще развива ИТ индустрията в града, изграждат център за обучение на програмисти

Община Враца и Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи / ВУТП/ ще развиват ИТ промишлеността в града, като приготвят бъдещи фрагменти в тази област. Това заяви кметът на Враца Калин Каменов на конференция през днешния ден.
Предстои сред общината и ВУТП напълно скоро да бъде подписано съглашение за подготовка на квалифицирани механически фрагменти, което ще се осъществя в идващите няколко години.
За тази цел следва да бъде построен център за подготвеност по осведомителни технологии и мобилни връзки в града под Околчица, като локалната администрация има за задача да откри уместно място.
Ректорът на висшето учебно заведение проф. доктор Димитър Радев разгласи, че съдействието сред двете институции е било търсено от години.
По думите на кмета Калин Каменов задачата е да се приготвят фрагменти за потребностите на бизнес в района.
С подписването на съглашение сред две страни ще се започва и кандидатстването за средства за построяването на центъра.
„ С това ново начинание си слагаме амбициозната цел да подготвим висококвалифицирани фрагменти, с цел да може бъдещите вложители да имат тези способени фрагменти, които да развиват тяхната активност. Враца има към този момент основата на ИТ образованието, с помощта на Враца Софтуер общество и на Професионалната техническа гимназия. База към този момент има и от тук насетне към този момент ще може да имаме идващото високо равнище, което ще да даде опцията на тези хора да останат във Враца и да бъдат след това разполагаем на бизнеса в града “, уточни Каменов.
Той посочи, че към този момент се работи по разновидността да се стартира подготовка на хора още тази година.
Бъдещите специалности, в които ще се образоват фрагменти ще са като тези, които се учат и във ВУТП, а точно: софтуерно планиране, компютърно администриране на софтуерни приложения, телекомуникационни технологии, безжични връзки, мобилни връзки и интернет и д.р.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР