Община Ветрино започва ударно новата година, като получи авансово плащане

...
Община Ветрино започва ударно новата година, като получи авансово плащане
Коментари Харесай

Стартира ключов ВиК проект в община Ветрино

Община Ветрино стартира стремително новата година, като получи предплатено заплащане в размер на 1 439 460,30 лева за реорганизация на водопроводната мрежа, заяви кметът Димитър Димитров.

Това в половината от цената на утвърдената помощ по план " Реконструкция на улична водопроводна мрежа в с. Неофит Рилски и с. Ветрино, община Ветрино, област Варна ", който е по Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони.

Строително-ремонтните действия включват реорганизация на 3700 м съществуваща водопроводна мрежа в село Неофит Рилски и на 3575,0 м - в село Ветрино. И в двете села ще бъде построена и контролна система за ограничение на водните повреди.

Крайният период за осъществяване на плана е 15.09.2025 година.

През юли 2024-а би трябвало да завърши и реконструкцията на уличните водопроводни клонове в с. Невша. Проектът е финансиран от ПУДООС с 1,266 млн. лв..

Припомняме, че в последните дни на 2023-та Община Ветрино получи финансиране и от Министерство на регионалното развитие: за ремонт на част от пътя сред селата Белоградец и Доброплодно. Сумата от 6 962 867,87 лв. с

Данък добавена стойност към този момент е преведена, а публичната поръчка за избор на реализатор - завършена.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР