Община Варна стартира кампания за набиране на младежи на възраст

...
Община Варна стартира кампания за набиране на младежи на възраст
Коментари Харесай

Стартира Младежка доброволческа служба 2022

Община Варна започва акция за набиране на младежи на възраст сред 16 и 29 години за полагане на доброволчески труд в локални неправителствени организации и институции в следните сфери - екология; изкуство; култура; запазване на историческото наследство; спорт и туризъм; медийно обслужване; обществени действия и други

Регистрираните в Младежката доброволческа работа ще бъдат ангажирани през интервала юли - септември в неправителствена организация, съгласно декларираните авансово ползи, от 4 до 6 часа дневно, 5 дни седмично. Те ще получават средства за дневни разноски и уверение от организацията-домакин за продължителността и естеството на доброволческия труд, оповестиха от дирекция „ Образование и юношески действия “.

Организациите, които желаят да работят с доброволци, би трябвало да са регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Те би трябвало да заявят документално желанието си да работят с младежите и да опишат дейностите, които ще правят. Тези заявки се подават в деловодството на Община Варна.

Желаещите  да упражняват доброволчески труд в областта на културата, запазване на историческото завещание, медийното обслужване, ще имат опция да натрупат професионален опит в определена от тях институция в рамките от 2 до 4 седмици (по 4 часа на ден) през месеците юли и август, без да получават средства за дневни разноски.

Крайният период за подаване на заявки е 24.06.2022 година Формуляри на доброволци се одобряват на e-mail: [email protected].

На 30.06.2022 година, четвъртък, от 17 ч. в зала 17 на Младежкия дом ще се организира среща сред доброволци и представители на неправителствените организации и институции за разпределение на доброволците по действия. Повече информация на адрес: www.varnanamladite.com.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР