Община Варна ще трябва да изплати над 7000 лева като

...
Община Варна ще трябва да изплати над 7000 лева като
Коментари Харесай

Така се прави! Наказаха община Варна, заради убийствено безобразие и бездействие! Жена осъди кметството, след като едва не загина в рушащ се подлез

Община Варна ще би трябвало да изплати над 7000 лв. като обезщетение за породени имуществени и неимуществени вреди на жена, потърпевша поради потрошени стълби на подлез в града. Това излиза наяве от скорошно решение на Районния съд, научи Moreto.net.

Инцидентът, при който пострадалата, получила пострадвания по цялото тяло, откакто пропаднала в дупка на стълбището в подлеза до спирка „ Зеленчукова борса “, е от октомври 2017-та година.

Жената пътувала с рейс към Варна, с цел да се грижи за внуците си. Пристига в града и слиза на злощастната спирка. За да премине на отсрещната страна на булеварда употребява пешеходния подлез и при слизане още на второто ходило кракът е й попада в дупка на стъпалото. Пострадалата полита и пада до първата стълбищна площадка. Твърди, че с изключение на неприятното положение на стълбите в този подлез, същите били и с противоположен надолнище. При рухването си удря главата в металната релса, която е инсталирана за колички в подлеза. Случайно минаващ мъж й оказва помощ да седне на ходило, да си извади телефона и да се обади на внучката си. Друга жена й дава кърпичка, с цел да попие кръвта от раната на челото. При рухването очилата на ищцата също са счупени.

Жената е откарана до болница, където травмите й рани са обработени. Получила е охлузвания и пострадвания по цялото тяло. Оказва се, че има строшаване на дясната ръка. Нужна е интервенция на крайника. Рехабилитационния интервал лишава три месеца. Налага се да живее при сина си, тъй като не може да се грижи сама за себе си в интервала на възобновяване. Преживява доста безсънни нощи поради болките. Изпитва психически дискомфорт.

След случая дамата завежда дело. Смята, че настъпилите имуществени и неимуществени вреди са в следствие от бездействието от страна на Община Варна, която има ангажимент да поддържа подлезите в града.

Мъжът, оказал помощ на дамата, показва пред съда, че живее покрай пешеходното оборудване и знае за положението му. Описва го като „ непоносимо “. Стъпалата били потрошени. Той самият също бил изкълчвал гален там. Посочва, че тук-там липсвали елементи от стъпалата, имали противоположен надолнище във вътрешността, зимата се задържала вода върху тях. Внучката, отишла на място след случая, също разказва неприятното положение на стълбите.

В последна сметка съдът заключва, че Общината фактически не е изпълнила уговорката си по поддръжка. Решава, че потърпевшата би трябвало да получи 5500 лв. за претърпените неимуществени вреди и 2212 лв. за имуществените. Освен това локалната администрация би трябвало да заплати към 1500 лв. за направени разноски по делото.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР