Община Варна ще съди фирмата, извършила некачествен ремонт на СУ

...
Община Варна ще съди фирмата, извършила некачествен ремонт на СУ
Коментари Харесай

Община Варна ще съди фирмата, ремонтирала СУ Димчо Дебелянов

Община Варна ще съди компанията, направила фалшив ремонт на СУ " Димчо Дебелянов " - " Рич 5 " ЕООД. Това стана ясно на брифинг в община Варна, в който участваха зам.-кметовете Христо Иванов и Пламена Маринова. По време на срещата с медиите бе обяснено, че сега има оповестени две процедури за поправки на учебното заведение. 

Първата социална поръчка, с възложител Община Варна, е за ремонт на гаранционни недостатъци, дело на " Рич 5 " ЕООД. Фирмата стартира възобновяване на учебното заведение през 2018 година, като част от европейски план " " Модернизация на просветителната инфраструктура на територията на град Варна “ по Оперативна програма " Региони в напредък “. Констатираните недостатъци, позволени от компанията, са по покривното покритие, физкултурния салон, част ВиК и други. Всички недостатъци са разказани, известена е и компанията реализатор, защото обектът е в гаранция. заради липса на реакция от страна на изпълнителя, Община Варна бе принудена да разгласи социална поръчка за избор на нова компания, която да извърши нужни ремонтни действия. Вече е определен реализатор, следва подписване на контракт. Ремонтът би трябвало да стартира най-късно до един месец, а по-късно Община Варна ще потърси по правосъден път от " Рич 5 " ЕООД възобновяване на вложените средства. 

Втората процедура е за избор на компания, която да извърши спешен ремонт на част от покрива, пострала при бурния вятър от 08.02.2022 г.  Възложител на този ремонт не е  Община Варна, а шефът на учебното заведение – Калина Нушева. По нейна информация все още са изпратени писма до пет компании, които в период до 07.04.2022 година би трябвало да подадат предложения за премахване на вредите, нанесени от бурята през февруари. 

В бюджета за 2022 година са обезпечени средства за двата типа поправки - както за премахване на гаранционните недостатъци, по този начин и за спешният ремонт, за който има заведена застрахователна вреда, изясни зам.-кметът Христо Иванов. Той добави, че се изчакват резултати от инспекцията на РДНСК.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР