Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния

...
Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния
Коментари Харесай

Проверяват всички имоти и жилища на община Варна

Община Варна ще направи инспекция и повсеместен разбор на жилищния фонд, с който разполага. Обект на инспекцията ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд „ Резервен “, който е за извънредно нуждаещи се жители. Ще се обследва положението на всички парцели и ще се прегледа още веднъж описът на чакащите. Това стана ясно по време на днешния приемен ден на кмета на Варна Благомир Коцев. Той беше осведомен и с няколко случая на жители, които желаят да употребяват общински жилища.

Младо семейство с две дребни деца изложи пред кмета Коцев следващия случай на съсобственост с общината в парцел в околност „ Ален мак “. Те бяха уверени, че администрацията чака нова пазарна оценка от самостоятелен оценител, по която те би трябвало да закупят няколко квадратни метра, с цел да изпълнят капиталовите си планове.

 

По информация на дирекция „ Общинска благосъстоятелност, стопанска система и икономически действия “ забавените с години преписки за преустановяване на съсобственост към този момент се вземат решение. Общината е назначила настоящи пазарни оценки, които ще бъдат предоставени за разглеждане на непрекъснатата комисия „ Собственост и стопанство “, а в следствие и от Общинския съвет.

 

Голяма група жители, притежатели на парцели с обща повърхност над 120 дка сред изхода на Варна и пътния възел за летището, са инициирали Подробен организационен проект преди повече от 10 години, минали са през всички административни процедури и от 2 години чакат проектът да бъде гласуван от Общинския съвет. По информация на дирекция „ Архитектура, градоустройство и устройствено обмисляне “ има обновен отчет по случая и върви процедура по събиране на съгласувателни подписи.   
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР