Община Варна подаде 95 проекта за саниране на еднофамилни жилищни

...
Община Варна подаде 95 проекта за саниране на еднофамилни жилищни
Коментари Харесай

Община Варна подаде 95 проекта за саниране на жилищни сгради

Община Варна подаде 95 плана за саниране на еднофамилни жилищни здания с обща РЗП 631 980 кв. метра. Проектите са по процедура „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – Етап I “.

За 87 от постройките с обща разгъната застроена повърхност 609 100 кв. метра, общината пое разноските от бюджета за правене на механически паспорти на постройките и за обследването за енергийна успеваемост, оповестиха от пресцентъра в морския град.

За 8 здания с разгъната застроена повърхност 22 880 кв. м, паспортите и одитите са заплатени от сдруженията на притежателите, оповестиха от дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “.

Всички планове са на стойност над 200 млн. лева, като лимитът, избран от Министерство на районното развиване и благоустройство за град Варна, е единствено 80 милиона лв., показват от дирекция „ Европейски и национални оперативни стратегии “. Процедурата беше отворена за здания, проектирани преди 26 април 1999 година, като задачата е след осъществяване на ограниченията да се реализира най-малко 30% икономисване на топлинната сила.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР