Община Варна осигурява малко над 1,6 милиона лева за борба

...
Община Варна осигурява малко над 1,6 милиона лева за борба
Коментари Харесай

Община Варна заделя малко над 1,6 млн. лв. за борба със снега през зимата

" Община Варна обезпечава малко над 1,6 милиона лв. за битка със снега през зимата ", заяви Петър Гарбузов, шеф на дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустройство “ пред участниците в съвещание, отдадено на зимната подготовка.

Той посочи, че към този момент са подписани контракти с компаниите, които ще се грижат за почистването на регионите. Осигурени са и ресурси от пясък, луга и антилед, който се употребява единствено за Аспаруховия мост.

По думите му до 2 седмици общината ще завърши с настоящите улични поправки, които са на обща стойност близо 1,5 милиона лв.. Участниците в съвещанието регистрираха, че към този момент са завършили профилактиките на мрежите и оборудванията на ВиК и енергоснабдяващата компания.

Екипите са оборудвани, техниката е предходна прегледи. Общинските учебни заведения, детските градини и яслите във Варна също са готови, като по-голямата част от тях имат и различни разновидности за отопление. Готовност да посрещнат зимата умерено регистрираха още лечебните заведения и обществените заведения в общината.

Представителят на Военноморските сили Пламен Павлов, шеф бранш „ Взаимодействие и съгласуваност “, уточни, че флотът може да оказва помощ със 7 тежки машини. Освен това при потребност може да се включи и вертолет.

Очакванията са за топла и съвсем суха зима, сподели Венета Тодорова, началник бранш „ Прогнози “ във варненския филиал на Национален институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките. Според нея до 25 ноември ще има валежи от дъжд в района, след което ще настъпи още веднъж засушаване.

Тодорова добави, че през зимните месеци се чакат и по-ниски температури, само че вероятността за превалявания от сняг е дребна и то единствено в северозападните елементи на региона.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР