Община Твърдица обяви, че еизготвен окончателен проект на Общ устройствен

...
Община Твърдица обяви, че еизготвен окончателен проект на Общ устройствен
Коментари Харесай

Изготвят проект на Общ устройствен план на Община Твърдица

Община Твърдица разгласи, че еизготвен финален план на Общ организационен проект на община Твърдица.

Във връзка с условията на нормативната уредба в Община Твърдица е открита процедура по правене на Общ организационен проект (ОУП) на община Твърдица.

Общият организационен проект на община Твърдица е управнически инструмент на локалната власт в областта на устройствената политика, ориентирана към основаване на пространствени и функционално-управленски условия за развиване и сложно устройствено обмисляне на другите типове територии при отчитане на съществуващите естествени и антропогенни характерности и характерни социално-икономически условия.

С Общ устройствен план се детайлизират териториалните насоки на развиване, заложени в пространствените документи от по-високо йерархично равнище – Националната идея за пространствено развиване (НКПР). По този метод на нормативно равнище, Общ устройствен план се явява съществена връзка сред Закона за районно развиване (ЗРР) и Закона за устройство на територията (ЗУТ).

Общия организационен проект е стратегически документ, който може да се трансформира по особено избран ред в разпоредбите и нормативите към проекта, с решение на Общински съвет – Твърдица.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР