Община Сапарева баня ще рекултивира закритото преди 3 години градско

...
Община Сапарева баня ще рекултивира закритото преди 3 години градско
Коментари Харесай

Община Сапарева баня ще рекултивира закритото преди 3 години градско сметище

Община Сапарева баня ще рекултивира закритото преди 3 години градско бунище. Вече е несъмнено и сдружението реализатор, оповестиха от администрацията. Средствата - над 700 хиляди лв., са по Оперативната стратегия " Околна среда ".

Закритото от 1 януари 2018 година общинско бунище край Сапарева баня е на терен от към 13 декара. Според утвърждения план ще се прави техническа и биологична рекултивация, като срокът за осъществяване е 23 месеца.

Заради балнео и СПА туризма, поради засиления туристически поток, изключително лятото към курорта Паничище и Седемте рилски езера, размерът на отпадъците в общината се усилва.

От два години община Сапарева баня, както и общините Дупница и Бобов дол, имат подписан контракт с частно сдружение за превозване на отпадъците до хранилище в София.

Отчисленията по контракта постановиха повдигане на таксата боклук за семействата, до момента в който таксата боклук за компаниите и за туристическите обекти беше понижена.

Общината обезпечава сметосъбирането и за лагера на дъновистите през месеците юли и август, който се провежда всяка година.

 Сапарева баня
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР