Община Русе получи 4 драконови лодки за Световното първенство през

...
Община Русе получи 4 драконови лодки за Световното първенство през
Коментари Харесай

Първите драконови лодки за предстоящото Световно първенство вече са в Русе

Община Русе получи 4 драконови лодки за Световното състезание през 2025 година, на което ще е хазаин. Съоръженията са предоставени безплатно от китайския град Ичун, с който Русе подписа неотдавна декларация за определяне на другарски връзки.

Две от лодките събират 20-членен екипаж, а другите две – тим от 10 души.

Атрактивните возила ще се употребяват за подготовка от спортистите, които ще вземат участие в идната конкуренция през 2025 година Предвиждат се и взаимни прояви сред Община Русе и прилежащи общини, които ще оказват помощ за популяризирането на спорта измежду популацията и за затвърждаване на положителните връзки сред спортните клубове.

От 14 до 19 септември на язовира в Лесопарк „ Липник “ ще се организира и първото събитие с присъединяване на драконовите лодки, в което ще вземат присъединяване спортисти от няколко страни в границите на план „ Sports4GreenDeal “, финансиран от Европейската изпълнителна организация за обучение и просвета.

Състезанията с драконови лодки към този момент са най-вече всеобщ спорт, като сега текат договаряния сред Световната кану-каяк федерация и Международния олимпийски комитет те да станат олимпийска дисциплинираност. Надпреварите са извънредно атрактивни и са наричани по този начин, защото носът и кърмата на лодката са във формата на обичаен китайски змей. Целта на екипажа е една – да доближат финала преди останалите участници. Ключова фигура в лодката е този, който седи на носа и бие барабана. Той се грижи гребците да съблюдават темпото и да са в оптимален синхрон.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР