Община Русе напомня на всички заинтересовани лица, че Министерството на

...
Община Русе напомня на всички заинтересовани лица, че Министерството на
Коментари Харесай

Приемат проектни предложения по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност

Община Русе припомня на всички заинтригувани лица, че Министерството на труда и обществената политика (МТСП) разгласи в края на януари процедура за набиране на планови оферти по Компонент 1 (К1) „ Достъпна жилищна среда ” от Националната стратегия за налична жилищна среда и персонална подвижност (НП). Крайната дата за приемането им е 24 април.

За финансиране по К1 от Национален парк може да кандидатства всяко лице с трайно увреждане с направена самостоятелна оценка на потребностите по реда на Закона за хората с увреждания. Тази оценка се изготвя в дирекция „ Социално подкрепяне “ към Агенцията за обществено подкрепяне по сегашен адрес на лицето и служи за служебна инспекция на декларирани условия от претендента за идентифицирането му като обект на Програмата.

Допустимите претенденти по К1 от Национален парк са:

- всяко физическо лице- притежател на самостоятелна жилищна постройка (еднофамилна или многофамилна с до 3 независими обекта), което е с трайно увреждане, придвижващо се с инвалидна количка, или в чието семейство има член или дете с трайно увреждане, придвижващ/о се с инвалидна количка, с непрекъснат или сегашен адрес в същата сграда;

- всяко юридическо лице – съдружие, което е учредено и вписано по Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност (ЗУЕС), когато в жилищната постройка има притежател на жилище, който е лице с трайно увреждане, придвижващо се с инвалидна количка, или в чието семейство има член или дете с трайно увреждане, придвижващ/о се с инвалидна количка, с непрекъснат или сегашен адрес в същата постройка.

Образците на приложения за кандидатстване през 2023 година (Приложение – Заявление-декларация за кандидатстване по К1 - ФЛ/ЮЛ, Приложение – Декларация - ФЛ/ЮЛ и Приложение – КСС) могат да бъдат изтеглени от интернет-страницата на МТСП (www.mlsp.government.bg– графа „ Политики “, категория „ Хора с увреждания “, секция: „ Национална стратегия за налична жилищна среда и персонална подвижност ”) или на следния линк: https://www.mlsp.government.bg/natsionalna-programa-za-dostpna-zhilishchna-sreda-i-lichna-mobilnost-1.

Допълнителна информация може да бъде получена на следните телефони: 02 / 981 39 42; 02 / 811 96 74; 02 / 811 94 69, както и на адрес: 1051 гр. София, ул. „ Триадица ” №2, ет. сутерен, стая №1 или на и-мейл: [email protected].

Необходимите документи за кандидатстване с планови оферти по К1 от Национален парк се подават до 24.04.2023 година в това число, на книжен и електронен притежател, на място (от понеделник до петък – от 9:00 ч. до 17:00 ч.), по пощальон или по поща на адрес: 1051 гр. София, ул. „ Триадица ” № 2, Център за информация и услуги на МТСП (деловодство).
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР