Община Русе бе одобрена за изпълнение на проект Прилагане на

...
Община Русе бе одобрена за изпълнение на проект Прилагане на
Коментари Харесай

Община Русе спечели проект за енергийна ефективност за ДГ „Зора“

Община Русе бе утвърдена за осъществяване на план „ Прилагане на ограничения за енергийна успеваемост на ДГ „ Зора “, гр. Русе “ по подпрограма “Енергийна успеваемост на общински учебни заведения и детски градини “ към Инвестиционна стратегия за климата на Националния поверителен екофонд. Необходимата сума за дейностите е малко над 612 хиляди лв., от които съвсем 200 хиляди ще бъдат отпуснати от общинския бюджет.

Предвидените енергоспестяващи ограничения включват полагане на външна топлоизолация на стени, топлоизолиране на покрив, промяна на дограма, ограничения по отоплителната апаратура, създаване на система за сградна автоматизация и ръководство, както и монтиране на фотоволтаична централа за произвеждане на ел. сила за лични потребности.

След използването на ограниченията за енергийна успеваемост се чака постройката да доближи енергиен клас А, което от своя страна ще я характеризира като енергийно ефикасна, устойчива и екологосъобразна. Предвиденият комплекс от ограничения и интервенции ще способства за смяна на цялостния образ на детското заведение. Това от своя страна ще обезпечи модерна материална база и ще подсигурява безвредни и здравословни условия за образование, образование и труд на децата, развиване на материалната и културната среда и отговорно държание към разходване на електрическа енергия. Реализирането на плана ще способства и за възстановяване на енергийните характерности на постройката и доста понижаване на потреблението на електрическа сила. Спестеното количество първична електрическа сила и спестено количество въглеродни излъчвания ще допринесат за битката с климатичните промени.

Припомняме, че това е трето утвърдено планово предложение на Община Русе за използване на ограничения за енергийна успеваемост и налична среда в просветителни институции в границите на един месец. През септември администрацията завоюва финансиране за ОУ „ Отец Паисий “ - Русе и ДГ „ Слънце “ по процедура „ Модернизация на просветителна среда “ на Плана за възобновяване и резистентност. Малко над 4,2 млн. лева ще бъдат вложени в двете здания.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР