Община Провадия стартира изпълнението на важен проект, насочен към дейности

...
Община Провадия стартира изпълнението на важен проект, насочен към дейности
Коментари Харесай

Важен социален проект стартира в община Провадия

Община Провадия започва осъществяването на значим план, ориентиран към действия за разширение и повишение на потенциала на локалната администрация. Целта е реализиране на дейно възстановяване на качеството на грижа за хората от най-уязвимите групи на обществото, научи Varna24.bg от Областния информативен център във Варна.

По плана ще бъде ремонтирано пространство в Информационния център в постройката на Община Провадия, което ще се трансформира във фронт офис. Ще бъде наети и подготвени двама експерти, които ще бъдат ангажирани с информиране и консултиране на лицата по отношение на предоставяните в общината обществени услуги и изискванията за ползване;  прием на заявления-декларации по Закона за персоналната помощ, инспекция за сходство с нормативните условия, правене и подписване на съглашения за даване и прилагане на персоналната помощ; присъединяване в екипи за реализиране на надзор върху даването на персоналната помощ; информиране, консултиране и оказване на подпомагане и поддръжка на хората с увреждания по отношение на осъществяване на Национална стратегия за налична жилищна среда и персонална подвижност.

Сред плануваните за осъществяване действия е и осъществяване на изследване по отношение на потребностите от обществени услуги на общинско и регионално равнище.

Проектът е стартирал на 6 март тази година и ще продължи до 6 януари 2025 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР