Община Поморие получи награда за борба с . Отличието е

...
Община Поморие получи награда за борба с . Отличието е
Коментари Харесай

Община Поморие получи награда за борба с езика на омразата


Община Поморие получи премия за битка с. Отличието е учредено от три еврейски организации и беше връчено в миг, когато светът отбелязва 84-та годишнина от „ Кристалната нощ “, която слага началото на в Европа.


Кметът на черноморския град Иван Алексиев е първият притежател на премията „ Светлина на мира “.

Организацията на в България „ Шалом “, офисът на Американския еврейски комитет в София и федерацията на ционистите, в партньорство с Българска телеграфна агенция, са избрали Поморие за образец в битката с езика на омразата, поради ограниченията против продажбата на сувенири с нацистки знаци.

„ Това е неприемливо и ние реагирахме доста бързо и към този момент не позволяваме такива неща на територията на нашия град, тъй като думите водят до дейности “, сподели Иван Алексиев, кмет на Поморие.
Община Поморие с премия за битка с езика на омразата
Снимка: bTV

„ Наградата съставлява сребърен свещник менора. Светлината може да скапе всяка мрачевина и имаме вяра, че община Поморие ще се отнесат доста отговорно и от тук нататък ще продължат да съблюдават и да се опълчват на всички прояви на език на омразата. Също по този начин ще повлияят и на своите сътрудници в общините по Черноморието и в страната “, сподели проф. доктор Александър Оскар, ръководител на „ Шалом “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР