Община Пловдив започва проверка в ДКЦ V заради уволнените лекари

...
Община Пловдив започва проверка в ДКЦ V заради уволнените лекари
Коментари Харесай

Общината проверява ДКЦ V заради уволнените лекари

Община Пловдив стартира инспекция в ДКЦ V поради уволнените лекари и икономическото положение на здравното заведение. Това стана ясно след извършения днес Браншови съвет по опазване на здравето, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

На съвета ръководителят на СРС " Подкрепа " Пловдив Атанас Кръстев срещна присъстващите с два казуса. Първият е трудово-правен и касае освобождението на доктор и рехабилитатори.

" Работодателят ги е освободил и нещата са стигнали до съда. До момента на изговаряне на съда, ние няма по какъв начин да се намесим ", разяснява представителят на Общината в Браншовия съвет Ангелина Топчиева. Тя изясни, че другият проблем, за който се сезирани, касае икономическите индикатори на ДКЦ-то. По думите на Кръстев те не са приемливи, има разминавания в заплатите на лекарите, спад на прегледите.

" Ние следим всички ДКЦ-та годишно и на този стадий нямаме подозрения за влошено икономическо положение в ДКЦ V, само че откакто синдикатите считат, че там има проблем, ние сме длъжни да правим инспекция ", сподели още Топчиева.

Звено за вътрешен одит към Общината в границите на месец ще направи обширно инспекция. На база тази инспекция локалната администрация ще вземе възможни следващи ограничения след разискването им със синдикатите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР