Община Пловдив стартира обществена поръчка за реконструкцията на бул. „Хаджи

...
Община Пловдив стартира обществена поръчка за реконструкцията на бул. „Хаджи
Коментари Харесай

Фирми наддават за ремонта на бул. Хаджи Димитър в Пловдив

Община Пловдив започва социална поръчка за реконструкцията на бул. „ Хаджи Димитър “ в сектора от Коматевски пътен възел до улица „ Царевец “ в регион " Западен ". Тя ще бъде ремонтирана с част от средствата по план № 21ДГ-899821.09.2021 г за градско развиване „ Подобряване и модернизиране на градската среда в Пловдив “.

Поръчката е с планирана оптималната стойност 4 500 000 лв. с Данък добавена стойност, като срокът за осъществяване е 240 календарни дни. Въвеждането в употреба на приключения обект би трябвало да стане не по-късно от 30 ноември 2023 година.

В обсега на поръчката влиза подмяната на до момента съществуващата паважна настилка с асфалтова, замяна на тротоарите, създаване на джобове за контейнери за боклук, слагане на антипаркинг колчета, замяна на водопровод, замяна на канализация, създаване на велоалея, замяна на уличното осветяване с LED, слагане на отвесна сигнализация и хоризонтална маркировка.
„ Това е третият обект от общо четирите, които ще бъдат осъществени с 40-милионния заем, изтеглен предходната година. Припомням, че първият от тях е пътната връзка „ Модър “-„ Царевец “, работата по която започва през януари предходната година. Наскоро бе оповестена поръчката за втория обект – пробивът при Водната палата, а в скоро време следва да бъде пусната и поръчката за улица „ Царевец “ в сектора от бул. „ Хаджи Димитър “ до Пещерско шосе “, разяснява заместник-кметът по строителство и вложения Пламен Райчев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР