Община Пловдив подписа договора с „ИСА – 2000” за пробива

...
Община Пловдив подписа договора с „ИСА – 2000” за пробива
Коментари Харесай

„ИСА – 2000” има 583 дни да направи пробива под Водната плата, дава 12 години гаранция

Община Пловдив подписа контракта с „ ИСА – 2000” за пробива под водната палата, като към този момент текат и периодите за планиране. С дата 7 април двете страни са се обвързали да изградят кръстовището на две равнища против 9 269 600 лв. с Данък добавена стойност. Строителната компания на Юлиян Инджов ще прави строително-монтажните действия, като те са наели и подизпълнител в лицето на проектантската къща „ Биас – М” от София. Те би трябвало да преработят плана на „ Вектор бул” от 2013 година, за който Община Пловдив заплати.

Максималният период, за който от строителната компания би трябвало да изградят пробива е 583 дни, считано от 7 април. От тях 60 дни са за проектирането, а останалите календарни дни за строителството. Това значи, че градските управляващи ще имат точния план за пробива в средата на юни.

Въпреки че срокът е до края на 2023 година, от Община Пловдив и изпълнителят са уверени, че той ще бъде изработен за една година от първата му копка. През по-голямата част от построяването на кръстовището на две равнища панаирния мост ще бъде затворен за придвижване, както и „ Марица-Юг”. Изпълнителят на плана ще би трябвало да направи пробив с общата дължина е 540 метра, от която 49 метра подлез.

Гаранцията, която дава „ ИСА – 2000” за пробива е 12 години, както на структурата,така и за пътя. По 10 години са гаранционните условия за ВиК и електрическата мрежа.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР