Община Пловдив отчита ръст в постъпленията от туризъм, като приходите

...
Община Пловдив отчита ръст в постъпленията от туризъм, като приходите
Коментари Харесай

Община Пловдив отчита ръст на приходите от туризъм

Община Пловдив регистрира растеж в постъпленията от туризъм, като приходите на хотелиерите за интервала януари-август 2017 година са с над 6 на 100 повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това оповестиха от пресцентъра на общинската администрация.

Пловдив

Това е резултат от обстоятелството, че през последните години градът става все по-желана туристическа дестинация и среда за бизнес в областта на туризма. Видимо е повишен потокът от задгранични туристи, които се разхождат в града, посещават забележителностите и музеите или се забавляват в заведенията, разясняват от общината.

Приходите от туристически налог в общината до края на август възлизат на над 250 000 лв., което е с 8 % повече от тези за същия интервал на 2016 година Постъпленията от събрания налог от осъществени нощувки е 72 на 100 от общия бюджет на Годишната стратегия за развиване на туризма през 2017 година

За осемте месеца на 2017 година съществено нарастване има и на средствата, събирани от такси за категоризиране на туристическите обекти. Техният размер е с 45 на 100 повече от събраните за същия интервал на 2016 година

Експерти в Оперативна програма " Туризъм " плануват през септември и октомври на актуалната година да има още по-голямо нарастване на приходите от туризъм, вследствие на многочислените културни и събитийни прояви, които предстоят в града. Културната стратегия включва Празници на Стария град, Осмата интернационална среща по туризъм, Панаир на занаятите, Нощ на Пловдив и доста концерти, спектакли, фестивали от програмата на Есенния салон на изкуствата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР