Община Пловдив е обявила обществената поръчка за избор на изпълнител

...
Община Пловдив е обявила обществената поръчка за избор на изпълнител
Коментари Харесай

Срещу 5 млн. лева: Търсят изпълнител за разширението на ул. ...

Община Пловдив е оповестила публичната поръчка за избор на реализатор за осъществяване на реорганизация на ул. „ Царевец “ в сектора от бул. „ Хаджи Димитър “ до бул. „ Свобода “. Проектът ще се осъществя на правилото на инжинеринг, а цената му по сметки на локалната администрация ще е към 5 млн. лв. с Данък добавена стойност. Това обаче ще е единствено първият стадий от плана. 

Припомняме, че в момента улицата е със съществуваща паважна настилка, която е в неприятно положение и постоянно се постановат поправки на парче. След довеждане докрай на строителството на оборудването „ Модър-Царевец ”, се чака трафикът в региона да се усили в пъти, което постанова реконструкцията на улицата. 

До края на ноември локалната администрация ще събира офертите на строителните компании, които желаят да осъществят плана. Те ще би трябвало да предложат и периода за осъществяване, който обаче не може да бъде по-дълъг от 300 дни, е посочено в условията на възложителя. Проектът ще се извършва в съгласуваност с дейностите на ВиК в региона, които ще подменят канализационния колектор и отчасти водопроводите, които попадат като част от техния план за Южен обходен колектор. 

След реконструкцията габаритът на " Царевец " ще бъде подсилен, като новото платно ще бъде построено от западната част на съществуващото трасе. Средствата по плана идват от 50-милионния заем, с който се финансират още пробивът под Водната палата, транспортният възел „ Модър-Царевец ” и ремонтът на бул. „ Хаджи Димитър ”
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР