Община Плевен да кандидатства с проектно предложение Подобряване качеството на

...
Община Плевен да кандидатства с проектно предложение Подобряване качеството на
Коментари Харесай

Зелена светлина за кандидатстване с проекта за смяна на уредите на твърдо гориво в община Плевен даде местният парламент

Община Плевен да кандидатства с планово предложение „ Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Плевен ” по процедура за непосредствено даване на безплатна финансова помощ № BG16FFPR002-5.001 „ За по-чист въздух ” по приоритет 5 „ Въздух ” на Програма „ Околна среда ” 2021-2027, утвърди Общинският съвет – Плевен, на съвещание на 28 септември. Срокът за внасяне на плана за утвърждение е до 21 октомври 2023 година, оптималният избран размер за община Плевен за реализацията му е 29515388.68 лева с включен Данък добавена стойност.

Основната цел на плановото предложение е да бъдат сменени печки и котли, работещи на твърдо гориво, с различен тип нови високоефективни отоплителни устройства, отговарящи на характерните механически параметри, заложени в европейското и националното законодателства. С осъществяването му ще се усъвършенства качеството на въздуха на територията на община Плевен, което ще спомогне за запазване на здравето и за повишение стандарта на живот на жителите.

Близо 5 000 семейства от двата града – Плевен и Славяново, както и от всички останали 23 дребни обитаеми места на територията на общината, ще се възползват от опцията да сменят уредите си на твърдо гориво с нови енергоспестяващи и ефикасни отоплителни устройства. За изследване настройките за интереса на жителите Община Плевен разпореди социологическо изследване, провежда акция за подаване на предварителни заявки за желание, както и осведомителни срещи в жк „ Сторгозия ”, жк „ Дружба ”, Девети квартал, кв. „ Мара Денчева ” и „ Ангел челник ”, Централна градска част.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР