Община Перник купува две снегопочистващи машини, съобщиха от Общината. Обявена

...
Община Перник купува две снегопочистващи машини, съобщиха от Общината. Обявена
Коментари Харесай

Община Перник купува снегопочистващи машини

Община Перник купува две снегопочистващи машини, оповестиха от Общината.

Обявена е социална поръчка за използвани машини с инсталиран опесъчител с пружинно окачване и задно разпръскващо устройство. Прогнозната им стойност е 141 666 лева без Данък добавена стойност.

Общината купува и използван камион - самосвал над 12 т с весло за сняг. Машините ще се употребяват за разчистване на градската пътна мрежа, която е 714 дка.

Освен тях ще се наемат и пет снегорина, по данни на администрацията. Според Николай Петров - основен специалист в община Перник, с тази техника ще бъде обезпечено почистването на улиците при тежка зима. Общината поддържа и пътищата до домовете на хора на хемодиализа.

" Налични на склад от предходната година са 578 т сол, следва закупуването на още посредством Софийската стокова борса. Община Перник чисти от предходната година сама градската пътна мрежа. Спестяваме обилни средства ", съобщи Петров.

Общината купува и профилиран автомобил за метене за потребностите на общинско дружество " Флор ". Той ще се употребява за разчистване на бордюрните линии.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР