Община Опака организира кампания “Изпрати писмо до Дядо Коледа. Идеята

...
Община Опака организира кампания “Изпрати писмо до Дядо Коледа. Идеята
Коментари Харесай

Община Опака организира кампания „Изпрати писмо до Дядо Коледа“

Община Опака провежда акция “Изпрати писмо до Дядо Коледа ”. Идеята е празничното въодушевление да се подържа у дребните поданици на общината, както и да ги предизвикат към творчество и досетливост в писмата и желанията си до Белобрадия дъртак.

Кутията, в която се събират писмата, към този момент е сложена пред постройката на община Опака. Тя ще остане там до 30 декември. Писмото би трябвало да бъде в плик, на който в горния десен ъгъл да се надпише получателят - Дядо Коледа. Не е належащо да се залепва марка на плика. 

Всяко писмо може да бъде съпроводено с рисунка , която ще зарадва благия дъртак и неговите помощници. Секретарят на Община Опака посочи, че родителите – по свое осмотрение, могат да вземат или прочетат писмото на детето си и да удовлетворят желанието. 

“Нека посрещнем щастливи Коледа и Новата 2023 година.! Да дарим усмивка и вяра на всеки! ”,  призовава кметът на Опака Мехидин Кадиров.

От администрацията допълниха, че празничното запалване на светлините на коледната елха в града ще бъде на 8 декември от 16:00 часа.

И тази година няма да бъде подмината традицията и Дядо Коледа и Снежанка ще раздават дарове на най-малките поданици на града. Организацията е на национално читалище „ Пробуда-1922 “, прибавиха от институцията. На 24 декември коледарски групи ще посетят домовете по стародавна християнска традиция – ще благославят за здраве и благодат, за разцвет и мир в фамилиите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР