Община Ловеч въведе забрана за използване на пиратки и фойерверки,

...
Община Ловеч въведе забрана за използване на пиратки и фойерверки,
Коментари Харесай

Без пиратки и фойерверки в Ловеч в празничната нощ

Община Ловеч вкара възбрана за потребление на пиратки и фойерверки, с цел да няма произшествия. Въпреки това ползата към празничните гърмежи остава огромен.

За да е красиво, само че безвредно би трябвало да внимаваме: да купуваме пиратките в пакети и истинска опаковка. Да не ги държим в ръка. Римските свещи да прикрепени към статив в земята. А ракетите - в тръба.
Засилени инспекции за противозаконна търговия с пиротехнически произведения в Пловдив Органите на реда припомнят, че е неразрешено тези произведения да се продават навън – по базари, сергии и павилиони
Според специалисти, няма проблем бенгалският огън да се държи в ръка и на открито. Но може ли да се пали на закрито – да, само че единствено в случай че на опаковката написа, че е позволено.

Снимка: btvnovinite.bg
С пиробатериите би трябвало да сме бързи - един сантиметър гори за една секунда. При случай измийте раната с вода, увийте в чиста забрадка и потърсете доктор.

Пиратките водят и до различен проблем - мощно замърсяване на въздуха.
Министерство на вътрешните работи разгласи ограничения за сигурност при фойерверките и пиратките преди празниците Глоби за противоречие на типа и погрешно обозначаване на пиротехника са от 200 до 15 хиляди лева при наново нарушаване
А поради гърмежите най-вече изгубени домашни кучета има в дните преди Нова година. Ако попаднете на дезориентирано животно, отведете го във ветеринарен кабинет и в случай че има подложен чип, можете да откриете притежателя му.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР