Община Ловеч уведомява всички заинтересовани лица, че на 14 март

...
Община Ловеч уведомява всички заинтересовани лица, че на 14 март
Коментари Харесай

Община Ловеч организира информационна среща по „Зелена инфраструктура в градска среда“

Община Ловеч уведомява всички заинтригувани лица, че на 14 март 2023 година, вторник, от 17:00 ч. в постройката на общината, в залата на Общински съвет Ловеч, ще се организира осведомителна среща по отношение на подготвителни действия по процедура„ Зелена инфраструктура в градска среда “по Програма „ Околна среда “ 2021-2027 година

Процедурата планува създаване на зелена инфраструктура за понижаване на вторичното разпрашаване в градската среда, в това число в паркове/градини, площади, зелени и общи площи и учебни територии. Целта е общината да се пребори с така наречените „ кални петна “, изключително в междублоковите пространства, и да ги трансформира в зелени площи и места за отдих.

Подготвителните действия по процедурата включват идентифицирането на допустимите площи за озеленяване, разбор и оценка за допустимост на площите, които ще бъдат включени в плановото предложение, както и остойностяване на плануваните действия по озеленяване. Информационната намира се организира за оптималната гласност и вземане предвид с мненията, рекомендациите и предложенията на жителите за площи, които могат да бъдат включени в плановото предложение, както и за даване на по-подробна информация и отговори на въпроси по процедурата.

Община Ловеч, пресцентър
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР