Община Ловеч е удостоена с етикет Ефективен CAF потребител“ от

...
Община Ловеч е удостоена с етикет Ефективен CAF потребител“ от
Коментари Харесай

Община Ловеч с етикет „Ефективен CAF потребител“, сертификатът бе връчен на кмета Корнелия Маринова

Община Ловеч е удостоена с етикет „ Ефективен CAF консуматор “ от Националния CAF ресурсен център към Института по обществена администрация за вярно и качествено използване на модела.  

Сертификатът бе връчен персонално на кмета Корнелия Маринова от Павел Иванов, изпълнителен шеф на Института по обществена администрация, на тържествена конференция в столицата на 25 ноември 2022 година  

„ Етикетът  е доказателство, че сме изпълнили условията за вярно осъществяване на самооценката по този модел. Изказвам признателност към всички чиновници от Общинска администрация – Ловеч, които със своята целеустремена работа способстваха за удостояването с етикета „ Ефективен CAF консуматор “. Благодаря и на екипа на Ресурсния център по CAF при Института по обществена администрация. През целия развой те ни мотивираха, съветваха и подкрепяха да работим с старание по поставената предизвикателна задача. Благодарим за опцията да бъдем в „ огромното семейство на CAF организациите “, да се срещнем и обменим положителни практики и да създадем устойчиви и ползотворни партньорства “, сподели кметът Корнелия Маринова.

Общата рамка за оценка – CAF (Common Assessment Framework) е европейски инструмент за ръководство на качеството, създаден от обществения бранш за обществения бранш. Основната цел е възстановяване качеството на ръководство и работа в обществената администрация. Моделът e основан на самокритика на институцията, в която тя разпознава мощните си страни, показва областите за усъвършенстване и дефинира нужните стратегически ограничения за организационно рационализиране.

Непрекъснатото усъвършенстване на ръководството и качеството на административната активност е в осъществяване на Споразумение за съдействие с Института по обществена администрация, при реализация на Проект BG05SFOP001-2.014-0001 „ Въвеждане на общата рамка за оценка (CAF) в българската администрация “ 2019-2021, реализиран с финансовата поддръжка на Оперативна програма „ Добро ръководство “, съфинансирана от Европейски Съюз посредством Европейския обществен фонд.

В Община Ловеч се ползва най-новата (пета) версия на модела – CAF 2020 – създадена от интернационалната CAF група (националните CAF репортери и специалисти на страните – членки на Европейския съюз) дружно с Европейския CAF ресурсен център към Европейския институт по обществена администрация, Маастрихт.

Като най-нова версия на модела CAF 2020 обръща особено внимание на значими аспекти на актуалната обществена администрация като дигитализацията, гъвкавостта, устойчивостта, разнообразието и нововъведенията, съдействието с гражданското общество.

Въвеждането на модела CAF в Община Ловеч сплотява напъните на управлението и чиновниците. Сформиран е екип от 12 чиновници, включени са чиновници на управителни длъжности и такива на експертно равнище от разнообразни структурни звена, с цел да може посредством проучване да се обхване цялостната активност на администрацията.

Изготвен е Доклад за самокритика, в който са разпознати  168 мощни страни и 58 области за усъвършенстване. Предложени са 74 хрумвания за ограничения за усъвършенстване, които могат да служат като индикация за правенето на Плана за усъвършенстване. Срокът за осъществяване на дейностите по проекта е 2 години, включващ 2022 – 2024 година. Процедурата по въвеждането на модела CAF в Община Ловеч завърши сполучливо на 19.09.2022 година с осъществяването на външна оценка по използването на Модела от самостоятелен оценител.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР