Община Кубрат ще получи над 260 000 лева безвъзмездна финансова

...
Община Кубрат ще получи над 260 000 лева безвъзмездна финансова
Коментари Харесай

Санират сградата на община Кубрат с над 260 000 лв.

Община Кубрат ще получи над 260 000 лв. безплатна финансова помощ за саниране на постройката на общинската администрация. Средствата са по план, финансиран от Програмата за развиване на селските региони, оповестиха от локалната администрация.

Анексът към контракта с Държавен фонд "Земеделие " е подписан през вчерашния ден от кмета на общината Алкин Неби, разяснява Българска телеграфна агенция.

Разработката обгръща два подобекта. На издигнатата през 1929 година постройка, с архитектурно значение, ще бъде сложена топлоизолация от каменна вата, без да бъде обиден външният й образ. Дограмата ще бъде сменена с висококачествена PVC петкамерна. Тя ще имитира дърво в бял цвят и ще подхожда на истинската двукатна дървена дограма от края на 20 век. За административна постройка номер 3 и пристроения гараж към нея се планува полагане на външна топлоизолация и мазилка.

От общинската администрация осведомят още, че се работи и по облагородяването на известната екопътека към някогашната хижа в Кубрат и прилежащата зона за отдих.

Предвижда се да бъдат построени туристически атракции в градския лесопарк. В региона към този момент се възвръщат чешмите за питейна вода. Ще бъдат инсталирани още пейки, беседка и кошчета за боклук.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР