Община Каварна започва да поставя вкопани контейнери за битови отпадъци

...
Община Каварна започва да поставя вкопани контейнери за битови отпадъци
Коментари Харесай

Каварна въвежда вкопани контейнери за битови отпадъци

Община Каварна стартира да слага вкопани контейнери за битови боклуци по одобрени схеми, без да визира подземната градска инфраструктура (електрокабели и ВиК тръби). Схемите за слагане са одобрени и съгласувани със съответните органи за комбинирането на контейнерите по подобаващ метод със зелената среда и екстериорен аспект на мястото на слагане им.

Самите вкопани контейнери дават отговор на европейските екологични правила и са сертифицирани за качество и характерности с европейски документ. Технологията на събиране на битови боклуци посредством вкопани контейнери, която ще се употребява от общината, е въведена в голям брой европейски градове и страни и основава привлекателен и чист тип на градските пространства без да позволява достъпа на бездомни животни и птици до съдържимото в контейнерите, неговото прахосване, също по този начин може да ограничи и изхвърлянето на едро­габаритни боклуци в тях. Отделно размерът на вкопаните съдове за боклуци е 3 пъти по-голям от този, който имат нормалните съдове, което подсигурява в задоволителна степен тяхната успеваемост и не препълване. Община Каварна е закупила и към този момент разполага с подобаваща машина, посредством която Общинското дружество „ Чиракман “ в границите на своята активност по сметопочистване ще реализира изпразване и разчистване на вкопаните контейнери по график, както това се случва с нормалните контейнери за боклуци.

Общината моли към жителите и гостите на града да съблюдават нормите за социална хигиена, да поставят нужната грижа като изправни данъкоплатци за запазване целостта на съдовете за боклук и използването им по предопределение. Нека общината ни напредва, дано се развива, само че би трябвало да помним, че общината – това са хората с техните съвест и активност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР